Hoe kom je hiervoor in aanmerking

Mocht er nog geen indicatie zijn, dan helpt Teamwerk Zorg je natuurlijk bij de aanvraagprocedure. Als je in aanmerking wilt komen voor zorg bij ons, welke dienst maakt daarin niet uit, dan dien je een zorgindicatie aan te vragen bij één van onderstaande partijen:

  • De gemeente waar je woont. Deze indicatie is een bewijs dat je recht hebt op zorg gefinancierd door de overheid.
  • Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Bel gerust om de mogelijkheden met ons te bespreken. Wij komen graag bij je langs. Tijdens dit gesprek lichten we alle mogelijke vormen van zorg toe en we gaan zo snel mogelijk voor je aan de slag. 

Uitbetaling van zorgkosten

Zodra de kandidaat een indicatie dagbesteding heeft, wordt er op één van onderstaande twee  manieren uitbetaald:

  1. Via Zorg In Natura (ZIN)
  2. Via een persoonsgebonden budget (pgb)

Als er een ZIN indicatie is dan factureren wij de zorgkosten direct aan de gemeente waar je woont. Bij een persoonsgebonden budget (pgb) krijg(en) jij (of je ouders/verzorgers) zelf de beschikking over een budget. Vanuit dat budget kan je zelf zorg inkopen. Je krijgt van de zorgverlener een factuur die je vervolgens moet indienen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB betaalt van jouw budget de rekeningen en beheert je budget ook.

Wat voor zorg krijg ik? Wie helpt mij?

In de indicatiestelling staat precies omschreven op welke zorg je recht hebt. Teamwerk kan je helpen bij het uitleggen van deze indicatie, zodat je precies weet wat er allemaal bedoeld wordt. In de indicatie staat verder omschreven welke vergoedingen er betaald worden. Wij leggen dit aan je uit, zodat je precies weet op welke vergoedingen je recht hebt.

Teamwerk Zorg staat voor je klaar om te helpen daar waar dat nodig is. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek bekijken we samen met je welke hulp er nodig is om alles in goede banen te leiden. Hier kan je meer lezen over welke stappen wij volgen.