Locatie in Beeld: Boerderij het Lansingerland

donderdag 13 mei 2021

Wil jij ook weten wat een gemiddelde dagplanning is van Boerderij het Lansingerland voor onze begeleiders en cliënten?

Onze Marike die daar werkt heeft een mooi stuk gestuurd:

"Op de boerderij het Lansingerland verzorgen wij dagelijks de dieren. We beginnen de dag met koffie of thee, de cliënten doen hun overall en werkschoenen aan. De begeleiding vertelt aan de cliënten welke werkzaamheden gedaan moeten worden. We hebben een planbord met picto's en foto's zodat de cliënten zelf ook kunnen kijken wat ze gaan doen.

Er worden meestal 2 groepjes gemaakt, de ene groep verzorgd de kalfjes en de schapen en de andere groep verzorgd de geiten en het varkentje Beppie, de konijnen en de cavia's.

De kalfjes krijgen schoon water, de hokken worden opgestrooid, de schapen krijgen brokjes en schoon water. Er zijn nu veel lammetjes. Vandaag mochten de schapen met hun lammetjes voor het eerst naar buiten naar de wei, waar ze heerlijk konden rondhuppelen en genoten van het verse gras.

De geiten, het varkentje en de konijnen krijgen ook hun brokjes en vers water. Als alle dieren zijn voorzien, is het tijd voor een bakkie koffie en thee. Na de koffiepauze wordt de stal aangeveegd en het oude hooi wordt opgeschept en naar de mesthoop gebracht. De andere groep maakt verschillende ruimtes schoon dit verschilt per dag: de geitenweide, de hokjes van de kalfjes, de wasruimte, de roosters in de stal enzovoorts.

Na de lunch wordt 's middags vaak nog even het terrein rondom de boerderij aangeveegd. Op maandagmiddag komt regelmatig een moeder van een cliënt creatieve of muzikale activiteiten doen of we maken een wandeling. Op woensdag- en vrijdagmiddag mogen de cliënten doen wat ze zelf leuk vinden. Er is dan tijd voor een spelletje, puzzel, tekenen, schilderen, kleien, iets bakken etc. Vrijdagmiddag worden er boodschappen gehaald voor de lunch en de andere dagen nemen de cliënten hun eigen lunch mee. Rond 4 uur worden de cliënten weer naar huis gebracht." Ontzettend leuk toch?

Zou je ook dagbesteding willen op deze mooie locatie, of ken je iemand die dat zou willen? Neem contact met ons op!

Mail ons of bel ons. We helpen je graag.

Naar nieuwsoverzicht