Dagbesteding in Zoetermeer

Welke dagbesteding of begeleidingsvorm past bij jou? Teamwerk Zorg denkt graag met je mee over passende oplossingen. Teamwerk is een organisatie die dagbesteding biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking, in regio Zoetermeer. Teamwerk Zorg zorgt altijd voor begeleiding op de ‘werkplek’. Onze doelgroep is heel divers, wij helpen mensen met een brede variëteit aan beperkingen en bieden ze dagbesteding in een beschermde omgeving. Teamwerk biedt dagbesteding in veel soorten en maten, voor iedereen boven de 18 jaar met een zorgvraag!

Indicatie
De doelgroep waar wij mee werken kenmerkt zich door mensen met (een):

  • verstandelijke- en/of lichamelijke beperking
  • psychiatrische stoornis
  • psychische/psychosociale problematiek

Verder is enige vorm van mobiliteit vereist en werken wij graag met gemotiveerde kandidaten die kunnen werken zonder voortdurende nabijheid van een begeleider.

Contra-indicaties
Mensen met ernstige psychiatrische problematiek, gedragsstoornissen of een verslaving vallen niet onder ons zorgaanbod.

Mogelijkheden in plaats van beperkingen

Wij kijken vooral naar de mogelijkheden van deze mensen. Daar gaan we enthousiast mee aan de slag. Dagbesteding is er voor bedoeld om mensen met bovenstaande problematiek gewoon mee te laten draaien in de maatschappij net zoals alle mensen op de reguliere arbeidsmarkt, zodat ze structuur hebben, collega’s ontmoeten en een zinvolle invulling van de dag. Dit levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven van deze doelgroep. Wij stemmen onze zorg af met het systeem van de kandidaat (behandelaren, ouders/verzorgers, inleners en opdrachtgevers). 

Dicht bij huis

Teamwerk organiseert de zorg zo dicht mogelijk bij huis en wij integreren de zorg in de maatschappij. Dit kan het bedrijfsleven, een overheidsinstelling, de plaatselijke bakker om te hoek of een museum zijn. Maar ook kunnen het andere zorginstellingen, scholen, kinderboerderijen, kringloopwinkels of horecagelegenheden zijn. Uitgangspunt bij het leveren van zorg zijn de mogelijkheden van de zorgvrager en niet de beperking. Vanuit de mogelijkheden wordt de juiste plek gezocht en meestal zijn deze al beschikbaar.