Partners

Teamwerk Zorg werkt samen met bedrijven en overheidsinstellingen. 

Zorgboerderij Het Lansingerland 

Zorgboerderij Het Lansingerland is een bedrijf waar veel te doen is. Er is o.a. een camping, het fungeert als trouwlocatie en er is een kinderdagverblijf. Kandidaten van Teamwerk Zorg verrichten taken op het melkveebedrijf. Zij vegen stallen, geven koeien groente en onderhouden het erf. Bij het melkveebedrijf is er een wei voor dieren die kandidaten van Teamwerk Zorg helemaal verzorgen. Er wordt op het terrein veel geknuffeld met lammetjes, geiten worden geborsteld en de cavia’s en konijnen worden verzorgd. Soms hebben de kandidaten ook kantinedienst op de boerderij. Bekijk hun mooie website hier.

Woonwarenhuis De Springplank

De Springplank is het bedrijf waar de mensen het onderscheid maken!  Woonwarenhuis De Springplank is een “kringloopwinkel” nieuwe stijl met een vloeroppervlak van 1000 m2. Het assortiment is, zoals het een woonwarenhuis betaamt, schoon en zeer breed. Meubels in diverse stijlen. Kleding van een hoogwaardige kwaliteit. Een ruim gesorteerde boekenafdeling met een koffiecorner waar klanten gratis wat kunnen drinken. Geteste en eventueel gerepareerde elektronica met garantie. Huishoudelijke artikelen en nog veel meer is te vinden in dit woonwarenhuis. Ga hier naar de website van De Springplank.

Kringloopbedrijf Delft

De winkel is in de eerste plaats gericht op het verschaffen van werkgelegenheid voor mensen met een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dit streven koppelen zij aan het milieuverantwoord verwerken van al het ingezamelde materiaal. De doelstelling hierbij is het leveren van een duurzame bijdrage aan een schoner milieu, door het actief stimuleren van afvalscheiding, hergebruik en recycling. Daarvoor maken zij afspraken met de gemeente Delft. Deze werkwijze zorgt voor de noodzakelijke continuïteit in de bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft geen winstoogmerk. Via deze link kom je op hun website terecht. 

Stadsboerderij De Weidemolen

Stadsboerderij De Weidemolen is een kinderboerderij met horecavoorziening. Op deze locatie kunnen kandidaten van Teamwerk Zorg werken op de boerderij of in de horeca. Teamwerk Zorg heeft op deze locatie drie samenwerkingspartners: de Gemiva-SVG Groep, DSW Rijswijk en Omstreken en een horecabedrijf. De horecavoorziening is ruim en voorzien van een moderne keuken. Op deze locatie kunnen twintig kandidaten werken met een indicatie voor dagbesteding en twee werknemers met een indicatie beschut werk. Het terrein is ruim en groen met moestuinen en terrasjes. Meer info over de stadsboerderij is te vinden op hun website.

Kringloopwinkel De Groene Flamingo

De Groene Flamingo is een kleine gezellige kringloopwinkel in Den Haag. In de winkel werken kandidaten van Teamwerk Zorg en Teamwerk Participatiediensten. Er werken zowel mensen met een beperking als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het primaire doel van de winkel is het bieden van dagbesteding en werkgelegenheid. De winkel is eigendom van Teamwerk in tegenstelling tot alle andere locaties waar wij dagbesteding bieden. Meer informatie over de winkel is te vinden op hun website.

Prima Speelgoed

Sinds 2020 is Prima Speelgoed overgenomen door Teamwerk Zorg. Prima Speelgoed is een tweedehandswinkel voor speelgoed. Het is een kleinschalige winkel waar plek is voor ongeveer 6-8 kandidaten. Op deze locatie worden mensen weer werkfit gemaakt om op den duur terug te keren naar de arbeidsmarkt. 

Buurttuin Zoete Aarde

Buurttuin Zoete Aarde is een stadslandbouwbedrijf gerund door vrijwilligers en mensen met een beperking. Het team bestaat uit creatievelingen met een doenersmentaliteit. In het tuinseizoen van april tot en met oktober wordt hier getuinierd en is het terras voor koffie en thee en de winkel met tuinoogst van 10:00 tot 16:00 bijna dagelijks geopend. Er is het hele jaar door wekelijks soep, er zijn workshops, mooie evenementen zoals een Urban Hippie markt, buurtdiners en er zijn concertjes. Meer informatie is te vinden op hun website.

 

Teamwerk Zorg mocht gebruik maken van de foto's van Nico Schouten en Fred Leeftang (persfotografie). De foto's mogen zonder toestemming niet gebruikt worden.