Medewerker in Beeld: Edwin

maandag 18 oktober 2021

Edwin van Teamwerk Zorg

Angela heeft een interview gehouden met niemand anders dan onze directeur Edwin Eijsackers.

"Ik vind het het leukste om mensen blij te maken. Dat ze vertellen aan mij wat ze graag zouden willen, vanuit het eerste gesprek. Zodat ik het dan voor elkaar krijg om hun droom te verwezenlijken."

 

Vertel eens iets over jezelf, wie ben je en wat doe je bij Teamwerk?

"Ik ben Edwin Eijsackers en ben 48 jaar. Ik ben getrouwd met een prachtige vrouw Mariëtte Straver en heb 2 dochters Femke en Mare van 15 en 17 jaar. Mijn hobby’s zijn sporten zoals tennis en Padel en leuke dingen doen met mijn gezin, zoals op vakantie gaan en wandelen met de hond Sam. Ik vind het heel gezellig om bij een feestje te zijn, borreltjes drinken en netwerken met als doel om mensen te helpen. Dus ik heb een heel actief leven."

Wat voor werk heb je hiervoor gedaan?

"Voordat ik bij Teamwerk kwam werken was ik gymleraar op een school voor speciaal onderwijs. Het was een praktijkschool om leerlingen klaar te stomen op de arbeidsmarkt. De laatste 6 jaar was ik coördinator uitstroom arbeidsmarkt."

Hoe zijn jullie begonnen met Teamwerk en waarom?

"Als leraar vond ik dat er weinig aanbod was van zinvolle locaties voor dagbesteding maar dat er ook te weinig aangepast werk was voor mensen met een beperking waarvan ik dacht, waarom is dat er niet voor mijn leerlingen. Toen zei iemand tegen mij: “Als dit er dan allemaal niet is, zorg dan dat het er komt”. Laten we een bedrijf beginnen. En zo is het eigenlijk een beetje ontstaan hoe ik ooit met Teamwerk ben begonnen."

Waar krijg jij het meest energie van en word jij het meest gelukkig van in je werk?

"Waar ik gelukkig van word is dat als ik de auto uit stap hier bij de boerderij en allemaal blije gezichten zie om mij heen. Van een grote glimlach op het gezicht van mijn deelnemer word ik blij."

Wat zijn de leukste kanten van je beroep?

"Ik vind het leukste om mensen blij te maken. Dat ze vertellen aan mij wat ze graag zouden willen, vanuit het eerste gesprek. Zodat ik het dan voor elkaar krijg om hun droom te verwezenlijken."

Wat vind je belangrijk in het bedrijf en waarom?

"Ik vind het belangrijk in het bedrijf dat iedereen voor elkaar klaar staat en elkaar helpt, want wij hebben het druk op sommige momenten en ik vind het belangrijk dat collega’s elkaar helpen, dus als de één ergens niet aan toe komt dat de ander het oppakt, of als iemand ergens beter in is dat hij dat dan doet, want je moet iedereen laten doen waar hij het beste in is. De naam zegt het al “Teamwerk” Je doet het met elkaar en niet alleen onder de collega’s maar ook met onze deelnemers, want wij willen iedereen als volwaardig beschouwen. Daar ligt de kracht van ons bedrijf."

Heb je ooit een blunder gemaakt tijdens je werk en welke?

"Oei…even diep nadenken. Ik maak wel eens grapjes die niet goed begrepen worden. Er was eens een meisje die zocht een betaalde baan met dieren. Toen zei ik voor de grap “Ik heb wel een betaalde baan met dieren maar dat is werken in een slagerij”. Dat grapje werd verkeerd begrepen dus dat is eigenlijke wel een beetje een blunder."

Heb je altijd al een bedrijf op willen zetten of wilde je vroeger altijd iets anders doen?

"Ik heb altijd sportleraar willen worden. Het is eigenlijk nooit de bedoeling geweest om een eigen bedrijf op te zetten toen ik ooit voor mijn studie koos. Ik kom uit een heel sociaal gezin, mijn vader was bedrijfsleider op een sociale werkvoorziening en die hielp dus ook al gehandicapte mensen en dat vond ik zo mooi, dat wilde ik ook wel doen. Ik had er nooit over nagedacht om dat in een bedrijf te doen."

Op hoeveel locaties heeft Teamwerk zich gevestigd?

"We hebben 6 eigen locaties maar we werken nog met andere partijen samen en komen dan op ongeveer 25 locaties waar we zorg bieden. Hier zitten ook locaties bij waar bijvoorbeeld maar één deelnemer loopt op bijvoorbeeld een school. Deze wordt dan begeleid door de school en wij kijken met een schuin oog mee."

Heb je nog plannen om uit te breiden?

"Altijd maar dan wel op een verantwoorde manier. We willen wel de kwaliteit leveren waar wij voor staan."

Hoe blijf je zelf gemotiveerd en motiveer je andere?

"Ik motiveer andere door ze mee te nemen naar onze locaties en te laten zien wat wij doen. Dan hoef ik eigenlijk niet zoveel te vertellen want ze hoeven alleen maar naar jullie te kijken. En hoe blijf ik gemotiveerd? Ja, Angela ik hoef alleen maar naar jou te kijken en je denkt van oké wie wil er nog meer geholpen worden. Het is mijn drive om iemand op te pakken bij kop en tenen die kansloos thuis zit en rondjes te rijden net zolang totdat we een plek hebben gevonden die bij je past. Kijk niet naar de dingen die je niet kan maar vooral naar de dingen die je wel kan. Kijk vooral naar de talenten en niet naar de beperkingen."

Dagbesteding

Wil jij ook dagbesteding van Teamwerk Zorg? Aarzel niet, en neem contact met ons op!

Naar nieuwsoverzicht