Teamwerk opent nieuwe locatie in Zoetermeer: De Omkeer

maandag 28 februari 2022

Teamwerk opent een nieuwe locatie in Zoetermeer, genaamd ‘De Omkeer’. In dit circulaire ambachtscentrum krijgen veel mensen een mooie kans. Een kans op een nieuwe baan, een kans op een unieke dagbesteding, een kans om een nieuwe vaardigheden te leren, enzovoorts! In dit pand gaan heel veel nieuwe dingen gebeuren. Je vindt er een circulaire kringloopwinkel, werkplaatsen en een horecagelegenheid.

 

Duurzaamheid neemt een belangrijke plek in. Producten die rijp waren voor de sloop krijgen een tweede leven, omdat ze gerepareerd worden door de deelnemers van Teamwerk Zorg.

 

Het circulaire ambachtscentrum heeft een prachtige centrale ligging en is daardoor makkelijk te bereiken met de auto en de fiets. Het openbaar vervoer is ook in de buurt, op slechts tien minuten loopafstand. De nieuwe locatie is gelegen in het oude Impala pand aan de Edisonstraat in Zoetermeer, dat hiermee een mooie duurzame herbestemming krijgt.

 

Dit project is een samenwerking met werkbedrijf De Binnenbaan, kringloopwarenhuis Het Goed en stichting Ecoware. Deze partijen gaan samenwerken om mensen vanuit de regio dagbesteding of werk aan te bieden. Op de locatie komt een kringloopwinkel met een technische afdeling voor meubels, een elektroafdeling voor apparatuur en wasmachines, afdelingen voor kleding, boeken, dvd’s en nog veel meer artikelen. Er komen ook werkplaatsen voor fietsen en ICT. Hier leren mensen hoe ze fietsen moeten repareren en computerproblemen te verhelpen.

 

In de horecagelegenheid kunnen bezoekers een hapje eten en een lekker drankje krijgen. Deze worden geserveerd door deelnemers van Teamwerk Zorg. Op deze manier krijgen mensen meer zingeving in hun dagelijks leven.

 

Kortom: een gave duurzame hotspot, waar maatschappelijke betrokkenheid en milieuvriendelijkheid hand in hand gaan!

 

In april wordt het pand opgeleverd. De verwachte openingsdatum is begin mei 2022. Ben jij er ook bij?

 

Naar nieuwsoverzicht