Medewerker in Beeld: Regina

donderdag 18 november 2021

Regina van Teamwerk Zorg

Een tijdje terug zijn we met Angela op stap geweest en hebben we een interview gehouden met Regina voor werknemer in beeld.

 

"Het heeft mij een hoop uitdaging gebracht om de financiën allemaal op orde te krijgen. Ik ben er trots op dat ik het steeds weer voor elkaar krijg."

 

Kun je jezelf even voorstellen?

"Ik ben Regina, zeer trotse moeder van 2 inmiddels volwassen dochters. Eén woont nog gezellig thuis en één woont samen en heeft een kindje. "

Wat doe je precies bij Teamwerk?

"Ik werk hier nu sinds 2 jaar. Ik ben o.a. verantwoordelijk voor de gehele administratie rondom de zorg. Dat gehele traject start met de intake van een cliënt. Na deze intake ga ik aan de slag met het invoeren van alle noodzakelijke gegevens binnen ons informatiesysteem NEDAP.

Daarbij is het belangrijk dat de cliënt aan de juiste locatie en de juiste begeleiding wordt gekoppeld. Daarnaast is het belangrijk dat de juiste zorglegitimatie wordt aangebracht. Vervolgens moet er 1 x per maand gefactureerd worden op basis van de verleende zorg aan de cliënten. Afhankelijk van de zorgvrager kan dit elektronisch richting de gemeente zijn (WMO) of rechtstreeks naar de zorgvrager (WLZ-PGB).

Belangrijk daarbij is dat alle begeleiders op een juiste en tijdige manier hun verleende zorg hebben geregistreerd in NEDAP. Het versturen van facturen brengt uiteraard ook een debiteurenadministratie met zich mee.

Dat betekent dat ik met inachtneming van de betaaltermijnen regelmatig gemeentes en zorgvragers benader om de facturen te voldoen.

Wat dat betreft noemen ze mij ook wel de Pitbull of Heks van Teamwerk. Ik zit, desnoods op de bezemsteel, achter onze zuurverdiende centjes aan. "

Hoe ben je bij Teamwerk terecht gekomen en wat heeft het je tot nu toe gebracht?

"Ik kwam de vacature tegen en toen dacht ik dit lijkt me wel heel leuk. Ik was toen één van de eerste sollicitanten en ook één van de weinige heb ik begrepen. Dus onze directeur Hans dacht: “Die wil ik, dus dat ging heel snel en binnen een week was alles rond”. Verder heeft het mij een hoop uitdaging gebracht om de financiën allemaal op orde te krijgen.

Ik ben er trots op dat ik het steeds weer voor elkaar krijg dat er netjes betaald wordt. Daarnaast heb ik voor allerlei vragen ook mijn collega Peter nog wel eens nodig. Wij vullen elkaar goed aan, samen staan we sterk."

Wat heb je gedaan voordat je bij Teamwerk kwam?

"Voorheen zat ik bij een andere zorginstantie, maar die bood alleen maar via de WMO huishoudelijke hulp. Daar zat ik op kantoor en maakte ik de werkroosters en hield intakegesprekken met het personeel en de cliënten over wat zij precies wilden."

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten van je werk?

"Het leuke is dat ik mijzelf met de financiële administratie bezig kan houden. Daarbij hanteer ik een aantal ongeschreven regels. Ik wil bijvoorbeeld dat alles geregistreerd wordt en dat we geen geld mislopen, dus daar voer ik strak de regie. Dat heeft zo zijn voordelen. Iedereen weet nu dat als er een mailtje komt van mij, dat de factuur snel betaald moet worden.

En het minder leuke is dat je soms voor je financiële administratie afhankelijk ben van collega’s, die soms vergeten om iets door te geven, bijvoorbeeld dat de dagdelen niet goed staan in het systeem. Ik begrijp als geen ander dat de collega’s in het veld, uitzonderingen daargelaten, een broertje dood hebben aan de administratie rond de zorg.

Maar zonder de juiste, volledige en tijdige registratie van mijn collega’s kan ik mijn werk niet goed doen. Vaak is dat op te lossen met een belletje maar het zou ideaal zijn als iedereen gewoon op tijd zijn ding zou doen. "

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

"Jezelf verantwoordelijk voelen voor je taken, inzet tonen, gemotiveerd zijn en loyaal zijn aan genomen beslissingen. Daar draait het om. Meedenken over verbeteringen, efficiënter werken en jezelf realiseren dat je een schakel bent in de gehele ketting."

Heb je altijd al willen doen wat je doet?

"Cijfertjes zijn mijn ding, op de één of andere manier heb ik daar wat mee. Dus ja, ik zit momenteel wel lekker op mijn plaats."

Dagbesteding

Wil jij ook dagbesteding van Teamwerk Zorg? Aarzel niet, en neem contact met ons op!

Naar nieuwsoverzicht